onsdag 29 december 2010

Varför vi dejtar

Som människor har vi vad kan anses vara en del av de märkligaste lekområden ritualer i djurriket. De flesta arter träffa ledamöter av det motsatta könet att procreate och ingenting annat. Det finns inga känslomässiga band som binder dem samman för resten av sitt liv än behovet av att fortsätta arterna. Det är inte för att säga att alla djur är så här, det finns några arter som finns att mate för livet, men den totala andelen dessa typer är små.




Visst, kan man säga att många djur har parning ritualer som konkurrera med vårt. Det finns manliga fåglar som bildspelens deras färgglada fjäderdräkt försöker locka till sig en hona, men är det verkligen dating eller bara en typ av förförelse? Och i slutändan är inte att vad pågår datum handlar om, locka som någon har vi haft vårt öga.




Dejting är en form av förförelse, endast för oss människor det kan ibland ta mycket längre tid för de önskade resultaten att man hade. I djurvärlden finns det en viss tid av året när förförelse och parning kan äga rum, och med undantag för människor, delfiner och vissa primater, djur mate att fortsätta deras arter och inte för rena nöjet att det. För de flesta djur är enheten att överleva som en art.




Vi människor har tagit hela dating/förförelse ritualen oförutsedd höjder. Tänk på allt vi gör att försöka imponera på det särskilt någon. Och varför vill vi imponera på dem? Eftersom vi tycker vi som dem och om vi inte göra vårt bästa att förföra dem med alla sorters dating trick och tekniker sedan någon annan kommer och det är inte acceptabelt.




Så varför vill vi datum?




För att imponera på någon är vi intresserade av? Jag skulle säga ja på att en. Jag kan inte tänka av någon annan anledning vill tillbringa den typen av tid och pengar andra sedan att göra just detta.




Att fortsätta den mänskliga arten? Detta är en mycket mer subjektiv fråga. Behöver vi verkligen fler människor i världen? Det är diskutabelt. Jag tror att för flesta människor lite mer egoistiska skäl och det är för att ha somone som kommer efter oss som bedriver familjens namn därifrån in i framtiden.




Bara för roligt med det? Här är nu hela ett annat sätt att se på det. Det är roligt att möta nya människor. Särskilt om du lockas till dem. Dating är roligt och det inför oss till helt nya sätt att tänka och närmar sig människor.




Varför gör vi datum frågan är svår att besvara, men oavsett dina skäl kanske det är en del av det som gör oss människor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar